Kvalitní potraviny poznáte podle log Klasa, Regionální potravina nebo BIO
Kvalitní potraviny mají své místo – uspořádání potravin v ledničce
Často se stane, že si přineseme domů nákup potravin a bezmyšlenkovitě je vyskládáme do lednice podle toho, kde je zrovna volné místo. To je ale veliká chyba, kvůli které po nějaké době putují potraviny zbytečně do odpadkového koše. Různé druhy potravin totiž potřebují různé teploty. Pokud potraviny uložíme správně, ušetříme tím, protože vyhazovat zkažené potraviny je drahé a zároveň jde o zbytečné plýtvání. Je třeba se také vyvarovat přeplňování, protože v lednici, která je přeplněná, necirkuluje správně vzduch a potraviny tak jsou nedostatečně ochlazované. A jak správně potraviny v ledničce rozmístit? Jednoduchá rada zní: „Do nejnižších polic patří rychle se kazící potraviny.“
Pokud půjdeme od spodních polic, budeme potraviny rozmisťovat ideálně tak, jak znázorňuje infografika:
Více informací na stránkách – https://www.akademiekvality.cz/